Džezový večer ukončí Adventné pastorále v Univerzitnej knižnici

16.12.2011 Bratislava

Bratislava 16. decembra (TASR) – Nový cyklus Adventné pastorále uzavrie Univerzitná knižnica Bratislava (UKB) štvrtým nedeľným (18. 12. o 19.00h) koncertom. Tentoraz to bude džezový žáner, v ktorom sa predstaví Lucia Lužinská so skupinou All Time Jazz.

\"Je to excelentná slovenská speváčka a po predchádzajúcich troch adventných večeroch náš prvý ročník multižánrového programového projektu ukončíme džezom,\" povedal pre TASR Marcel Šustek z UKB.

Podľa neho novým projektom chceli so slovenskými umelcami umocniť predvianočnú atmosféru v centre Bratislavy počas štyroch adventných nedieľ. Každý koncert bol úplne odlišný. Pesničkami na pomedzí folku, ľahkého džezu a trochu šansónu začala cyklus speváčka Katarína Koščová. Vystriedal ju folklór z Dolného Pohronia. Účinkoval detský folklórny súbor Vretienko, folklórna skupina Konopa, ženská spevácka skupina Lipka, mužská spevácka skupina Matičiar a s Ľudovým divadlom zimného slnovratu predviedli zvyky, koledy a vinše z oblasti Kozároviec. Nechýbali ani tradičné jedlá. \"Bol to veľmi úspešný večer, aký sme v UKB ešte nemali,\" dodal Šustek.

Tretia nedeľa patrila vážnej hudbe a dvom bratislavským orchestrom. Amadeus Chor Bratislava dirigoval Ondrej Šaray a Dámsky komorný orchester Elena Šarayová.

Aj štvrté predvianočné stretnutie bude na špeciálne výtvarne upravenom Barokovom nádvorí UKB.
 

Vyberte región